Arseenverwijdering Servië werkt als een zonnetje

Na een test- en inwerkperiode is de drinkwaterinstallatie voor arseenverwijdering in het dorp Backi Vinogradi in Servië sinds begin september 2012 volledig in bedrijf. De installatie is volledig geautomatiseerd en ook op afstand bedienbaar. Op deze manier zijn we in staat om de werking van de installatie via een internetverbinding op een pc waar ook ter wereld te volgen en nog belangrijker, via de computer kunnen we het bedienend personeel instrueren en opleiden.

Foto: hoofd investeringen en hoofd afvalwaterzuivering
kijken belangstellend toe tijdens een demo

Helaas hebben de Servische autoriteiten tot op heden nog geen toestemming gegeven voor distributie van dit goede drinkwater. De ambtelijke molens draaien in Servië zeer traag. Het is treurig om te zien dat dit goede water op dit moment geloosd moet worden en dat de mensen in het dorp nog steeds arseen houdend water drinken, waarin het arseengehalte meer dan 20 keer de norm overschrijdt. We hopen dat de Servische autoriteiten spoedig toestemming geven voor distributie van goed drinkwater aan Backi Vionogradi en omgeving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *