Het zit niet mee in Abéné, Senegal

Van het opleiden van medewerkers is weinig terecht gekomen. Albert trof het drinkwaterbedrijf in een diepe depressie aan. Al enige tijd was de drinkwaterlevering beperkt tot een paar uren per dag. Hieraan lagen enkele oorzaken ten grondslag. De elektriciteitslevering was enige maanden onderbroken door een blikseminslag. Senelec, de energieleverancier, weigerde te helpen zolang de achterstand in betaling niet weggewerkt was. Als vervanging had Casameau een generator ingezet die veel diesel verbruikte en die te duur was om de gewenste hoeveelheid water te produceren. Mede als gevolg van de beperkte drinkwaterlevering, was de betaling van de watergelden afgenomen. Soms heb je een depressie nodig om er weer sterker en beter uit te komen. Onder dit motto is Albert aan de slag gegaan. Hij heeft zich eerst geconcentreerd op de watergelden en de redenen van wanbetaling. Samen met de directeur van Casameau, de toezichthouder en enkele vertegenwoordigende organen in het dorp zijn maatregelen besproken en met volle toestemming van betrokkenen, doorgevoerd. De maatregelen zijn vervolgens aan de rest van het dorp gecommuniceerd.
Aan Lamine Diassy, directeur van Casameau, is de opdracht gegeven om nog dit jaar met een goed financieel plan te komen voor 2013. Een plan dat zicht biedt op een zelfstandige toekomst voor Casameau.  In de tussentijd heeft de stichting de financiële achterstand bij Senelec gesaneerd, overigens geheel tegen onze principes in, en is de drinkwatervoorziening weer volledig in bedrijf.
Begin januari 2013 is een volgend werkbezoek gepland. We zijn erg benieuwd hoe het waterbedrijf er dan voorstaat en hoe het jaarplan 2013 er uit ziet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *