Soroptimistclub SHE schenkt 2250 euro

HATTEM/EPE – Tijdens het bezoek van Soroptimisten van de friendshiplink Potsdam aan hun “Schwestern” van SHE werd tijdens het welkomstdiner door de Presidentes van de beide clubs aan Jacques van Paasen van de Stichting Water is our World 2250 euro aangeboden.

De twee Soroptimistclubs steunen zo samen deze stichting. Water is our world is een niet-gesubsidieerde Nederlandse organisatie, die zich richt op het realiseren, herstellen of verbeteren van de drinkwater- en sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden. Duurzaamheid staat hierbij voorop. Dit wordt bereikt door samen te werken met de lokale bevolking. In 2008 is in Zuid Senegal onder toezicht van het “Comité de Forage”, een Waterbedrijf opgericht, Casameau genaamd.

Soroptimistclub Hattem – Epe SHE ondersteunt de stichting met financiële bijdragen voor opleiding van de medewerkers van het waterbedrijf. De aanleiding van het bezoek van Soroptimistclub Potsdam aan Epe was het feit dat zij 10 jaar geleden aan elkaar werden gelinkt. Het geld wordt door de leden van Soroptimistclub SHE bijeengebracht door oa. het organiseren van het traditionele Koffieconcert op de eerste zondag in November in Kasteel de Cannenburch en door de verkoop van USB sticks met het Soroptimistenlogo. Soroptimisten zijn vakvrouwen die zich inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en kinderen. De Unie maakt deel uit van de serviceorganisatie Soroptimist International en kent een wereldwijd netwerk van bijna 100.000 vrouwen, verspreid over een groot aantal landen in alle continenten. In Nederland zijn in vele steden en regio’s clubs gevestigd met tevens een club in Curaçao en Suriname.

Voor meer informatie over de soroptimistenclub klik hier.