Arseenverwijderingsinstallatie gaat naar Servië

Er is een bestemming gevonden voor de arseenverwijderingsinstallatie. Er is overeenstemming bereikt tussen Aqua Delft, waterleidingbedrijf Puc Subotica in Servie en de stichting Water is our World.
De stichting draagt de installatie over aan Aqua Delft. Zij gaat alle formaliteiten regelen voor het opbouwen en in bedrijf stellen van de installatie in Backi Vinogradi. De stichting bouwt de installatie op in samenwerking met het waterleidingbedrijf. Deze zal het arseenvrije water afnemen en distribueren.
Het begon in mei 2011 met een bezoek van medewerkers van het waterleidingbedrijf Puc Subotica aan Varsand om een indruk te krijgen van de installatie.
Ondanks dat de installatie, na een jaar opslag in Versand, er beroerd uit zag, was er na bezichtiging en uitleg veel vertrouwen en enthousiasme om de installatie in te zetten voor Backi Vinogradi. Zeven trucks waren nodig om alle materialen onder goede weersomstandigheden van Roemenie naar Servië te brengen. In Servië had men de beschikking over een hangar waar de materialen naar toe zijn gebracht. Hier zijn de materialen schoongemaakt, geschilderd en geïnventariseerd.
De installatie was gelukkig nog net zo compleet als toen hij 2 jaar daarvoor naar Roemenie was verstuurd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *