Voor Suriname te bouwen pilot Elflox zuiveringsinstallatie door Wazutec in samenwerking met Rook Pijpleidingbouw.

Er is opdracht gegevens voor het bouwen in Suriname van een waterzuiveringsinstallatie die gebruik maakt van de Elflox technologie.  Deze opdracht wordt samen met Rook Pijpleidingbouw B.V. en Wazutec B.V. uitgevoerd. De Elflox technologie wordt gekenmerkt door de behandeling van  water met een minimale inbreng van gelijkstroom. Met gelijkstroom wordt het afvalwater veel intenser behandeld dan met bijvoorbeeld chemicaliën.

Elflox technologie maakt minimaal gebruik van basis grondstoffen en andere bronnen, zoals energie en water. Een verscheidenheid aan vervuilingen waaronder kleur, kwik ,arseen enz. worden in slechts één behandeling verwijderd.

De technologie is geschikt om industriële afvalwateren, rioolwater en oppervlaktewater zoals rivierwater, kreek en zwampwater te reinigen. Dit is dan heel geschikt als voorbehandeling van drinkwater. Bij de Elflox technologie worden er geen chemicaliën gebruikt en is het derhalve een duurzame en milieuvriendelijke oplossing. Verdere voordelen zijn o.a. weinig onderhoud nodig, makkelijk in gebruik, blijvende resultaten en minimale slibproductie.