Werkbezoek van vrijwilligers Casper en Henk aan Holland Water Company in Vietnam

Holland Water Company te Vietnam  hebben Casper uitgenodigd om een inventarisatie gemaakt van alle bronnen en pompen van het waterbedrijf. Er is bepaald hoe de operators de pompstations momenteel bedrijven, wat de huidige en toekomstige vraag is en hoe het allemaal efficiënter kan. Ook is er naar de pompen gekeken, omdat niet overal de juiste pompen op de juiste plek staan. Er is een een her-organisatie plan gemaakt van de pompen en dit is inmiddels ook uitgevoerd door Howaco. Pompen die nog nodig zijn, zal de St Water is our world gaan zoeken in Nederland en nasturen. Daarnaast is gekeken naar een proces voor hergebruik van spoelwater en het automatiseren van het spoelen van de beluchtingstorens. Ook is Casper tussendoor naar het waterleidingbedrijf van Tay Ninh geweest om te adviseren over hun probleem met mangaan.

De missie van Henk was geconcentreerd op herstructurering van het magazijn en de magazijn procedures. Howaco heeft 2 magazijnen op verschillende locaties, waarbij ook nog eens het projecten bedrijf Pernam gebruik maakt van het magazijn. Een duidelijke procedure was er nog niet en het magazijn was structuurloos. Met Henk hebben is al het onnodige materiaal verwijderd en de rest op een systematische wijze opgeslagen. Het magazijn ziet er nu netjes uit. De bedoeling is om het zo te houden, waardoor er met Henk gekeken is naar een systeem voor het coderen van goederen, coderen van projecten en de registratie procedures. Henk heeft een opzet gemaakt en het is nu de taak aan Howaco en Pernam om alles uit te werken en in te voeren.

De resultaten van beide missies zullen Howaco en Pernam verder brengen in termen van duurzaamheid en professionalisering

Reorganisatie schuur in Tuong Binh                                   

Bestaande distributiepompen Tan Kim