PWN heeft een nieuwe samenwerking gevonden met de stichting “Water is our world”

PWN heeft een nieuwe samenwerking gevonden met de stichting “Water is our world” om gebruikt materiaal van drinkwaterprojecten op te knappen en deze in te zetten voor drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden. Medewerkers van Het Logistiek Centrum in Heemskerk hebben al enige tijd contact met de stichting en na het bekijken van foto’s van projecten waar deze stichting aan heeft gewerkt (onder andere in Vietnam, Suriname, Mozambique en Servië) besloten onze medewerkers om oude voorraad die niet meer gebruikt kan worden voor ons eigen leidingnet te schenken.

In eerste instantie was het de bedoeling om onze oude voorraad te schenken alleen bleken veel artikelen met speciale diameters helaas niet bruikbaar te zijn voor de stichting. Gelukkig zagen zij wel potentie in het materiaal dat retour was ontvangen van eerdere drinkwaterdistributieprojecten. Dit materiaal voldoet niet meer aan de normen die vanuit ILB zijn bepaald en moet dus eigenlijk worden verschroot. Maar nu kan het gebruikt worden voor drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden.

Het Logistiek Centrum van PWN gaat in de toekomst het afgekeurde materiaal apart bewaren. Als er een aantal pallets zijn verzameld haalt de vervoerder van de stichting het materiaal op. Op deze manier kan het leidingmateriaal opnieuw worden gebruikt in plaats van in de afvalcontainer terecht te komen.

Deze nieuwe samenwerking is een geweldige kans voor PWN om duurzamer te werken en om bij te dragen aan drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden.

En de medewerkers van het Logistiek Centrum hopen dat deze samenwerking gaat leiden tot nog meer initiatieven om bij het dragen aan een duurzamere toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *